Mai mulți copaci, mai mult spațiu pentru relaxare sau o plimbare în aer liber, o rețea wireless gratuită. Astea sunt planurile măreţe ale oraşului Montreal pentru Piața Phillips. Lucrările de amenajare sunt programate să înceapă în anul 2020 şi vor dura până la sfârșitul anului 2021. Totul va costa bugetul oraşului aproximativ 50 de milioane de dolari, titrează ici.radio-canada.ca.

Această reamenajare va afecta Piața Phillips și Piața Brother André, a căror suprafețe vor crește, precum și străzile vecine, Union Avenue (între Sainte-Catherine și Cathcart), Strada Cathcart (între Union și Place Phillips) ) și Place Phillips Street / Piata Brother André, anunţă autorităţile. 

În aceste condiţii, administrația intenționează să ofere mai mult spațiu pietonilor, inclusiv lărgirea trotuarelor.. Aproximativ 60 de locuri de parcare vor fi eliminate. Într-o conferință de presă, primarul Valérie Plante a menționat că zona este bine deservită de transportul public.

Valérie Plante, primarul oraşului Montréal

În datele preliminare pe care le avem, știm că toți cei care vin la magazin pe strada Sainte-Catherine, 20% vin cu mașina. Nu vreau să minimalizez acest număr, dar totuși 80% dintre cei care frecventează strada Sainte-Catherine care vin cu transportul public.

Totuşi, Emile Roux calmează spiritele şi recunoaște că există și alte locuri de parcare disponibile. În aceste condiţii,  se vor instala mai multe semne pentru a încuraja șoferii să meargă la parcări subterane.

foto: Ville de Montréal

Responsabilii susţin că vor lua în calcul moștenirea și caracteristicile istorice ale zonei. Mai multe clădiri datează din secolul al XIX-lea, cum ar fi Casa Dow, construită în 1860, magazinul Bay, construit în 1891, bijuteriile Birks, construite în 1894 și Biserica Anglicană Christos, construită între 1856. și 1859. Tocmai de aceea se va ţine cont la reamenajarea Pieţei Phillips şi de aceste aspecte.

REDACTOR: Vitalie Guţu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *