Cu ocazia lansării celui de-al doilea volum de versuri intitulat „Ce mai faci, poezie?”, poeta Ioana Isac a organizat  pe 28 mai, începând cu ora 19:00 în incinta librăriei Cartego, un recital de poezie, fiind acompaniată de bass chitaristul Gheorghe Postoroncă.

sursa foto: arhiva personală

   Lansarea propriu-zisă a volumului de poezie, a avut loc pe 21 martie, de ziua Mondială a Poeziei, din cauza situației pandemice lansarea s-a desfășurat într-un format virtual, pe online, într-un live difuzat pe pagina de Facebook a librăriei Cartego Bookstore.

   ,,Formatul de azi, eu chiar mi-am imaginat ca un hol de bucătărie, noi cu Gheorghe iată avem un covor, ne-am așezat și voi ați intrat la noi în ospeție și de ce nu să mai discutăm, să mai citim poezii, să mai ascultăm muzică. Evenimentul de azi, nu știu dacă am propriu-zis o denumire, pentru că atât de multe emoții și multă energie s-au întrunit și plus la asta e un eveniment, după ce noi de mult timp nu am ieșit pe scenă, de aia nu am o denumire propriu-zis. Probabil aș denumi Emoție, deoarece, în primul rând, e despre emoție, ceea ce se cântă, ceea ce se scrie, ceea ce se trăiește e o emoție, noi oamenii suntem emoții și amintiri. Apropo foarte mult îmi plăcea o frază că ,,noi suntem ceea ce ne aducem aminte despre noi” și asta e esențial de reținut.”, mărturisește poeta, Ioana Isac.

    Pe lângă faptul că librăria Cartego vinde cărți, ea mai găzduiește lunar lucrări ale pictorilor autohtoni, desfășoară lansări de carte, organizează săptămânal ateliere de pictură, astfel promovând și valorificând artiștii noștri.

   ,,Consider că farmecul acestui eveniment a fost construit din mai multe detalii: atmosfera spațiului unde a fost organizat, emoțiile acelor oameni minunați care, la fel ca mine, erau atât de dornici de artă, de manifestări și, desigur, combinația atât de sinceră și profundă dintre poezie și muzică. Acolo unde basul umplea aerul de vibrații, cuvintele le conturau și mă simțeam purtată de diverse stări. Cu atât mai mult, poeziile Ioanei, libere, în vers alb, mi-au permis să intervin cu imaginația mea, cu trăirile mele, și să preiau din ele ceea ce ar fi o vindecare pentru sufletul meu. Astfel de performance-uri sunt adevărate forme de meditație.”, menționează Maria Plop. 

sursa foto: arhiva personală

   Reamintim că în 2018, poeta a lansat prima carte de poezii intitulată ,,Ei confundau librăria cu libertatea”.

   Ioana Isac este absolventa facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, specialitatea Comunicare la USM. A lucrat la Radio Moldova Tineret, coordonator pe comunicare la Consiliul Național al Tineretului din Moldova, membră la Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova. Textiera și PR Manager la Vali Boghean Band.

Autor: Ludmila Hițuc, studentă, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *