Constanța Nemerenco este tânăra care ascunde amintirile momentului în cutii. Are aproape 20 de ani și pasiunea pentru handmade a făcut-o să-și lanseze o mică afacere.

sursa foto: explodingboxcn.md

De când se ține minte, Constanța era atrasă de tot ce avea legătură cu arta, iar asta a mai fost un imbold în deschiderea propriului business.

„Cred că arta handmade-ului m-a descoperit pe mine. Încă de mică îmi plăcea să pictez prin diferite tehnici, să brodez sau chiar să croșetez și mereu căutam prin diverse aplicații idei noi pe care aș putea să le fac. La fel am găsit și primele schițe de Exploding Box, însă acestea parcă erau prea simple și așa am încercat să-mi realizez propriul design”, povestește Constanța.

sursa foto: explodingboxcn.md
sursa foto: explodingboxcn.md

Dorința de a deveni independentă a făcut-o să se îndrepte anume spre acest domeniu, iar curiozitatea de a-și ocupa cu ceva util timpul liber a adus-o în punctul în care o cunoaște mai multă lume pentru lucrările pe care le face.

„Scopul meu inițial era ca acest hobby să-mi aducă și venit.Dar credeam că pentru realizarea acestui lucru este nevoie de mai mult timp și mai multe cunoștințe. Însă, aproximativ după o lună de la crearea paginii de instagram, după postarea mai multor modele- am avut și prima comandă”, spune tânăra.

sursa foto: explodingboxcn.md
sursa foto: explodingboxcn.md

Confecționarea cutiilor e bazată pe arta plierii hârtiei, iar pentru unele modele este nevoie de puțină geometrie și imaginație pentru asortarea culorilor.

„Multă muncă și răbdare ascunde fiecare cutiuță. Pasiune este clar că există, pentru că sunt genul de persoană care face doar ceea ce-i place. Uneori mai iau o pauză de câteva zile pentru a încerca mai apoi să o iau de la capăt, ca și cum ar fi ceva absolut nou pentru mine”, menționează tânăra.

sursa foto: explodingboxcn.md
sursa foto: explodingboxcn.md

În spatele afacerii la moment este doar ea și mama, care o mai ajută atunci când nu reușește să îndeplinească toate comenzile.

„Prețul unei cutii depinde de modelul ales. Pot spune că sunt accesibile pentru oricare buzunar. O cutie costă aproximativ 100-400 de lei, iar confecționarea unei cutii îmi ia de la 3 la 7 ore”, spune Constanța.

AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *