Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, Biblioteca Națională a Republicii Moldova împreună cu Asociația Profesorilor de Limbă Engleză (Moldovian English Teachers Association – META), a sărbătorit diversitatea culturală și lingvistică în parteneriat cu Centrul Cultural German AKZENTE, Centrul German Goethe, Alianța Franceză, Centrul Autorizat Cambridge, Ambasada Republicii Franceze , Ambasada Germaniei și Ambasada Ungariei în R. Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului instituției gazdă, Elena Pintilei, cititorii și oaspeții BNRM au vizitat expoziția „Descoperă lumea prin intermediul limbilor”, unde au luat cunoștință de politicile lingvistice europene, multilingvismul în Europa și învățarea limbilor străine prin materialele ce țin de metode, instrumente și manuale din colecțiile secțiilor a BNRM – Literaturile Lumii și Centrului Pro-European de Servicii și Comunicare.

Totodată, în spațiul expozițional, au fost amenajate patru info-point-uri, organizate de partenerii evenimentului pentru a consulta și orienta persoanele interesate cu privire la oportunitățile de studiere a limbilor: engleză, germană, franceză și ungară.

Etajul 3 al BNRM a devenit pentru o zi „Spațiul multilingv pentru învățarea limbilor”, unde au avut  loc o serie de lecții demo simultane de limbi străine pentru dezvoltarea competențelor lingvistice, susținute de specialiști în predare ai organizațiilor partenere, promotori ai învățării limbilor străine în Republica Moldova (META, Alianța Franceză și Centrul Cultural German AKZENTE).

Toate activitățile s-au desfășurat cu respectarea măsurilor și normelor de protecție contra COVID-19.

sursa: MOLDPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *