Zeci de vagoane, încărcate cu tehnică militară au tranzitat în dimineața zilei de ieri Județul Hunedoara, România. Este vorba de tancuri, mașini de salvare sau blindate. Potrivit portalului sevuspress.ro, transportarea de tehnică militară pe calea ferată nu este singura în ultimele zile, astfel de garnituri au mai tranzitat județul Hunedoara.

Trenul este format din 23 de vagoane, iar încărcătura  cu tehnica militară cântărește aproximativ 468 de tone. Granitura feroviară a intrat în România prin vama Curtici în jurul orei 06:00, iar destinația este localitatea Nicolae Bălcescu, județul Constanța, mai precizează sursa citată.

Ultima oprire a acestui convoi va fi la Baza Aeriană “Mihail Kogalniceanu”. În imaginile surprinse de “Claboo Media” se vede foarte bine cât de variat este acest convoi.

Ministerul Apărării de la București susține că în perioada următoare, pe teritoriul Romaniei se efectueaza mai multe transporturi de tehnică militară aparținând Forțelor Terestre Americane dislocate în Europa. Militarii americani și echipamentele din aceste transporturi vor participa la exercitii comune cu militarii Armatei României.

Presa de peste Prut scrie că, în acestă săptămână mai mult nave de război ale NATO au început manevre militare de rutină în Marea Neagră. La exercițiu participă curcișătorul american USS Vicksburg, patru fregate – NCSM Fredericton din Canada, TCG Turgutreis (Turcia, ROS Regina Maria (România), ITS Aliseo (Italia), o navă de alimentare germanp FGS Spessart și un submarin turc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *