Facilitatorul din România, Alin Claudiu Apostu, a fost speakerul celui de-al doilea eveniment din cadrul Startup Weekend Women Chișinău, care va avea loc pe 18-20 mai.

Alin Claudiu Apostu este un antreprenor din România, coordonatorul și fondatorul proiectului „Vreau sa fiu Antreprenor”, co-lead al programului de pre-accelerare Aspire Romania și membru în Consiliul EduHub – Laboratorul de Antreprenori de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Cei prezenți la workshop au aflat de la antreprenorul român care este primul pas în întemeierea unei afaceri și cum să raporteze produsul sau serviciul, pe care vor să îl presteze, la nevoile pieței.

Alin Claudiu Apostu: „Cred că primul pas este să ai încredere în tine și să crezi că poți. Apoi este important să analizezi care sunt produsele necesare pe piață și în ce domeniu poți să faci un business. Pasul următor este să testezi ideea ta, să înțelegi dacă poți să aduci ceva nou și să analizez dacă este nevoie de produsul tău și sub ce formă trebuie să îl lansezi pe piață”.

Totodată, Alin Claudiu Apostu a împărtășit publicului experiența proprie și fricile pe care a fost nevoit să le învingă atunci când i-a venit ideea de a lansa proiectul „Vreau să fiu antreprenor”.

Alin Claudiu Apostu: „Fricile cele mai mari sunt în noi, deoarece ne gândim că nu vom reuși. Spre exemplu, eu businessul l-am început cu 0 bani, fiindcă nu-i aveam. Eu doar prestam servicii. Apoi am început să cer avans de 50% pentru serviciul pe care urma să-l prestez, iar avansul l-am folosit pentru a înființa firma și pentru a finanța prima parte a proiectului. Depinde de specificațiile fiecărui business în parte. Dar sigur că există idei care au nevoie de un capital inițial și atunci cred că primul pas este identificarea unui investitor. Soluții sunt, important este să perseverezi și să nu te oprești.”

Ultimul eveniment, care va preceda Startup Weekend Women Chișinău, va avea loc în data de 17 mai. Organizatorii anunță desfășurarea unui workshop cu consultantul în management și trainerul Vera Budean, la care sunt invitați toți cei interesați de a-și dezvolta abilitațile de prezentare publică.

Startup Weekend Women Chișinău este un eveniment de 54 de ore, unde sunt invitate să participe tinerele și femeile antreprenoare cu idei inovative de startup-uri.

Partenerii proiectului sunt: USAID, Efes Moldova, Ambasada Suediei în Moldova, Fundația Est-Europeană în Moldova, Orange Moldova, Google for Entrepreneurs și compania .CO.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *