Campanie Internațională fără precedent! Tineri din peste 20 de țări din Europa de Est și Asia Centrală timp de 9 luni au participat la acțiunea care are drept scop colectarea părerilor tinerilor cu privire la problemele cu care se confruntă, dar și soluțiile pe care le văd viabile.

Rezultatele primei etape ale campaniei în Republica Moldova au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat Constantin Cearanovski, Președintele asociației “Generația cu inițiativă”, Natalia Cojohari, Reprezentant Adjunct ad-interim al UNFPA, Fondul ONU pentru Populație în Republica Moldova, și Ion Donea, Șef Direcția Programe Tineret a Ministerului Tineretului și Sportului.

Peste șapte mii de tineri din 37 de localități din Republica Moldova au fost invitați să expedieze o carte poștală cu răspunsul lor la întrebarea “De ce tinerii trebuie să fie o prioritate pentru Guvern?”. Ca rezultat, trei mii de tineri au expediat răspunsurile lor, care conțineau propuneri pentru Guvernul Republicii Moldova.

5

Astfel, tinerii solicită de la Executiv, în special:

Toate vocile tinerilor au fost analizate și au fost sistematizate în cadrul unei Declarații care va fi propusă reprezentanților Ministerelor, iar prevederile acestei Declarații vor fi incluse în politice naționale de dezvoltare care vizează tinerii.

7

Campania va continua până în septembrie 2015 și cuprinde un șir de dezbateri publice tematice (educație, sănătate, angajare și voluntariat, non-discriminare, mediu) pentru a valida soluțiile propuse de tineri și pentru a le prezenta Guvernului.

AUTOR: Alexandra Șaiman, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *