Continuăm să vă prezentăm urările de bine și gândurile la final de an din partea conaționalilor noștri. Astăzi, ne urează basarabeanca VALENTINA GEAMĂNĂ, cea care știe ce înseamnă suferință, dorință și voință.

VALENTINA GEAMĂNĂ

“Vin sarbatorile. Asteptate și dorite. Vin sarbatorile cu traditionalul si mult-asteptatul “LA MULTI ANI!”  Aceasta urare binevenita in cadrul sarbatorilor de iarna vreau sa sune in mod special astazi in semn de gratitudine, recunostinta si indemn la credinta pentru toti cei care au impartasit ideile noastre, ne-au incurajat si ne-au sustinut. Centrul Social multifunctional,,Helmut Wolf,, activeaza datorita voua. As putea spune ca anul 2016 pentru noi a fost, cu adevarat , an de bacalaureat. Fara nici un banut la cont, dar cu milioane de idei si gânduri bune de pus în practica a fost teza de maturitate pe care urma sa o sustinem.

Am inceput activitatea fiind ferm convinsa de necesitatea si importanta promovarii antiviolentei si implicarea societatii civile in sustinerea statutului prin intermediul antreprenoriatului social. Idee sustinuta zilnic de catre presedintele Asociatiei de voluntari Aktiv Hilfe fur Kinder din Italia, Peter Lanthaler si numai la nivel de vorbe in Moldova. Dar a fost de ajuns sa ma atinga cu bagheta magica Zina cuvintelor fermecate, Sorina Obreja, si lucrurile sa ia o intorsatura atit de radicala, incit cea ce nu am reusit in ani de zile s-a realizat in doar citeva luni. La ea pleaca primul “LA MULTI ANI” special. Apoi a urmat IGP cu implicarea directa a conducatorilor acestei structuri si semnarea acordului de colaborare dl. A. Pânzaru si dl. Gh. Cavcaliuc. La multi ani.

Semnarea acordurilor de colaborare cu ministerelel Muncii, Sanatatii și Educatiei. Stimata dna Ministru Stela Grigoras, dna Ruxanda Glavan si dna Corina Fusu – La multi ani!

Asa a fost sa fie ca ideile noastre sa coincida cu cele ale Fundatiei lui Vlad Plahotniuc ,,Edelweis,, in ceea ce priveste promovarea antiviolentei. Dupa semnarea acordului de parteneriat a urmat imediat acordarea suportului material initial, sustinerea in comun a turneului dedicat combaterii fenomenului violentei in familie prin scolile Moldovei, concertul de binefacere in sustinerea Centrului si cadourile de la Mos Craciun. Astfel, doar a fost posibil sa supravetuim si sa putem sustine femeile si mamele cu copii ce se gasesc zilnic in situatie de risc. La multi ani – Lara Moraru, Lidia Cocos, Sabina Crigan si, bineinteles, celorlalti colaboratori si fondatorului  Vlad Plahotniuc.

Asociatia Promo – LEX, Alexandru Postica, Lilia Poting. La multi ani!!! UN Women – dna Ulzisuren Jamsran si dl Corneliu Eftodi – La multi ani!!! WCM, Casa Marioarei – La multi ani!!! Dragii mei colaboratori, prieteni de aventura, salvatori, samariteni sau cum vreti voi sa va numiti, in aceasta zi ,cu toata recunostinta si sinceritatea vreau sa va multumesc voua: Ecaterina Catana, Maria Chepsa, Ion Catana, Gheorghe Bocmari, Angela Rusu, Ecaterina Bezer.

Lumina, viata, puterea, credinta, sinceritatea si tot ce respira in acest Centru sunteti voi. Increderea voastră îmi inlocuieste familia, salariul, zilele libere, cartile, rudele și vacantele. Datorita voua greutatile sunt probleme cu o mie de solutii, iar bucuriile sunt cea mai buna cafea servita cu toti impreuna.

Meritam acest La multi ani!!! si pentru ca am sustinit cu bine teza – Centrul activeaza. La multi ani copiilor mei ce-mi multiplica fortele prin rabdarea, cumintenia si cumsecadenia de care orice mama ar vrea sa aiba parte. Ramai cu bine 2016!  Cu sperante si gânduri bune asteptam sa intre in casele noastre 2017.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *