Lucrurile bune şi de calitate sunt realizate de oameni cu sufelt mare şi plini de iniţiative. Au demonstrat-o încă o dată moldovenii care s-au adunat în oraşul Northampton, Marea Britanie, la cea de-a doua ediţie a evenimentului “Come and receive while you give – Vino şi primeşte atunci când dăruieşti”.  Întâlnirea a fost organizată de voluntarii asociaţiei “MAD-Aid”, la iniţiativa lui Veaceslav Neaga. 

O ocazie de a reuni oameni dornici de a cunoaştede experienţa împărtăşită de businessmani, originari din Republica Moldova, dar care au pus pe roate o afacere în Marea Britanie. Printre protagoniştii evenimentului de amploare au fost: Ion Mereacre, Mihail Dicusar, Iurie Grigoraş şi Garry Wagstaff. Aceşti nu au ezitat să demonstreze prin propriile exemple că prin perseverenţă şi dorinţă se pot realiza lucruri mari. Ei au oferit timpul, atât de preţios, dar şi suportul informaţional pentru moldovenii care sunt la început de cale spre iniţierea unei afaceri sau care pur şi simplu şi-au dorit să fie alături de “MAD-Aid”.

În cadrul evenmentului “Come and receive while you give – Vino şi primeşte atunci când dăruieşti” au fost adunate peste 2000 de lire în urma vânzării biletelor, licitaţiilor organizaţe, dar şi din donaţii. La licitaţie, tortul donat de către Mariana Grigoraş a fost vândut cu 500 de lire şi oferit, ulterior, celor de la eveniment. Un alt tort donat de CMCakes a fost cotat la 150 de lire.

Prin organizarea celei de-a doua ediţii a evenimentului “Come and receive while you give – Vino şi primeşte atunci când dăruieşti” moldovenii din diaspora, demonstrează încă o dată că oridune nu s-ar afla reuşesc şi capătă succes şi pot contribui esenţial la dezvoltarea ţării şi a baştinii de unde au pornit.

VICTORIA DUNFORD, fondatoare MAD-Aid

Pentru mine este ceva frumos că evenimentul a ajuns la cea de-a doua ediţie şi conştientizăm că putem oferi ceva util moldovenilor, care doresc să contribuie la proiectele MAD-Aid. Şi evenimentul din Londra, care a avut loc în luna martie şi cel din Northampton a oferit participanţilor o zi în care să se încarce cu energie pozitivă şi experienţă. Un mare mulţumesc, desigur, speakerilor care în programul lor destul de încărcat au găsit timp pentru MAD-Aid şi pentru moldoveni.

VEACESLAV NEAGA, organizator, voluntar MAD-Aid

Este important să conectăm oamenii de afaceri din Moldova, iniţial, apoi din alte ţări, pentru un schimb de experienţă, pentru a învăţa ceva nou, pentru a stabili legături de colaborare şi schimb de servicii. În anul 2019, evenimentul va veni cu cel puţin două serate sau chiar trei, având posibilitatea prin aceste evenimente/conexiuni să adunăm şi fonduri pentru proiectele noastre în cadrul MAD-Aid.

AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *