Ilinca Burciu, o tânără din Republica Moldova, a obţinut licenţa naţională de a participa la turneele Federaţiei Spaniole de Tenis. Reuşita este datorată muncii asidue pe care o depune fata în fiecare zi. 

De când avea 4 anişori, Ilinca a început să practice tenisul. Atunci, frecventa clubul de tenis de la Zimbru, apoi, la 7 ani a trecut la Şcoala Republicană de Tenis. De la 8 ani se află în Spania, la clubul Aulaactiva Valencia. 

Părinţii Ilincăi sunt mândri de succesele pe care le înregistrează fiica lor şi nu regretă nicio clipă că au plecat din Republica Moldova.
MIHAI BURCIU, tatăl Ilincăi
Familia ne-am mutat special în Spania pentru că ea să aibă șanse mai bune în dezvoltarea în tenis, fiind și mesajul pe care noi l-am transmis mereu, că plecarea noastră din Moldova nu este una nici politică și nici socială, ci sportivă, am plecat pentru condiții mai avansate în domeniul sportului pentru copii.
Pentru Ilinca tenisul este mai mult decât o pasiune, este un stil de viaţă. Are şi un idol. Este vorba despre campioana Simona Halep. Îi urmăreşte activitatea. Şi meciurile Garbinei Muguruza, cea mai bună jucătoare de tenis de aici, o inspiră pe mica noastră campioană.
ILINCA BURCIU
Doresc să ajung ca Simona Halep din România. Îi urmăresc meciurile la televizor. În anul 2015, am fost la Cluj cu părinții și am susținut-o în Fed Cup și mi-a plăcut foarte mult cum joacă și cât este de iubită de spectatori. L-am cunoscut pe tatăl ei când a venit odată în viztă la Chișinău la Federația de Tenis, iar domnișoara Marina Tauber m-a invitat pe mine și pe tata să facem cunoștință cu el, a fost foarte emoționant, mi-a dăruit o fotografie de-a Simonei cu autograful ei. Le doresc tuturor fetițelor care practică tenisul în Moldova să viseze să ajungă ca Simona. Eu în Spania urmăresc și meciurile Garbinei Muguruza, cea mai bună jucătoare de tenis de aici.
AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *