Magistrații Judecătoriei Buiucani au respins repetat astăzi cererile avocaților prin care aceștia solicită ca ședințele în dosarul lui Vlad Filat să fie publice. „Vlad Filat a hotărât, în semn de protest față de abuzurile respective, să declare greva foameni începând de astăzi. Atât rudele, cât și noi, avocații, am încercat să-l convingem să nu intre în greva foamei, dar dânsul așa a decis să-și manifeste nemulțumirea față de deciziile abuzive scoase pe bandă rulantă”, a declarat avocatul Igor Popa, după finalizarea ședinței de astăzi, anunță ziarulnational.md. 

Potrivit lui Popa, nici dânsul ca avocat nu-și poate face meseria, deoarece toate cererile și demersurile sale sunt respinse de instanță, asta în pofida faptului că examinarea acestora ține de competența judecătorilor.

De asemenea, avocatul a mai adăugat că lui Filat îi sunt încălcate în continuare drepturile. „Nici până acum nu a ajuns notarul la penitenciar… I s-a redus timpul de plimbare, nu poate să telefoneze pe nimeni”, a punctat avocatul.

În alt context, Igor Popa a spus că astăzi în instanță s-a prezentat doar un singur martor din partea apărării, chiar dacă au fost citați șase. „A fost un martor care a votat în cadrul unei comisii emisia suplimentară de bani la băncile cu probleme. Martorul a spus că nu a fost influențat de nimeni să ia această decizie. Urmau să vină și alți martori, mai ales că am trimis citații. În acest caz, martorii urmează să fie aduși în instanță. Asta e de competența organelor abilitate”, a mai adăugat Popa, mai scrie sursa citată.

La rândul său, procurorul Adriana Bețișor spune că martorul prezent astăzi a confirmat ceea ce susține partea acuzării. De asemenea, procurora a spus că examinarea dosarului bate pasul pe loc, deoarece nu vede rostul prezenței în instanță a unor martori ai apărării. Mai mult, Bețișor a declarat că avocații lui Filat nu au prezentat nicio dovadă că au trimis citații martorilor din partea apărării: „Martorii nu pot fi aduși silit, atât timp cât nu avem dovada că au fost chemați în fața instanței”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *