Ex-premierul Vlad Filat, condamnat la noua ani de inchisoare pentru trafic de influenta si corupere pasiva, sustine ca in perioada aflarii sale in detentie a avut discutii telefonice permanente cu ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, si ca o singura data s-au intalnit. Declaratiile au fost facute de fostul premier in cadrul unui interviu oferit pentru TV8, scrie zdg.md.

Potrivit fostului premier, intalnirea a avut loc la 19 decembrie 2015, la Centrul National Anticoruptie (CNA), in biroul procurorului Popenco.

In seara acelei zile, la ora 16.00, afirma Vlad Filat, a fost transferat din Penitenciarul nr. 13 in izolatorul CNA, iar la ora 23.00 a fost rugat de un angajat sa-l urmeze fara sa fie anuntat cu cine avea sa se intalneasca.

Filat sustine ca Plahotniuc era insotit de Constantin Botnari.

In cadrul aceluiasi interviu, Vlad Filat a declarat ca purta discutii telefonice permanente cu Vlad Plahotniuc si ca acestea au inceput in ianuarie 2016, atunci cand fostul lider al democratilor si-a anuntat intentia de a ocupa functia de prim-ministru al R. Moldova, titrează sursa citată.

Filat este de parerea ca Vlad Plahotniuc trebuia sa devina prim-ministru. Acesta recunoaste ca in acea perioada a trimis si o scrisoare in acest sens presedintelui tarii de atunci, Nicolae Timofti. Potrivit lui FIlat, daca devenea atunci prim-ministru, „epoca Plahotniuc” urma sa sfarseasca mult mai devreme, mai scrie zdg.md.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *