Visul conaționalei noastre, Victoria Dunford a devenit REALITATE. După ce și-a mobilizat forțele și a îndemnat oamenii de bună credinț, chiar dacă era departe de casă, în Marea Britanie, Victoria a reușit cu patru milioane de lei adunate să DESCHIDĂ centrul pentru copii cu nevoi speicale din orașul Râșcani.

6 7

Centrul „Phoenix” va oferi incluziune socială pentru 35 de copii cu abilități limitate și 10 copii cu probleme mai grave. În cadrul edificiului au fost amenajate camere cu echipament specializat pentru tratament non-medical: chinetoterapie, hidroterapie, masaj și proceduri fizioterapeutice, inclusiv pentru bebeluși și copii cu vârsta de până la cinci ani.

9 8

Mai mult ca atât la centrul „Phoenix”, copiii vor studia limbi străine și computerul, iar alături de ei vor fi zece specialiști, inclusiv pediatru, terapeut, logoped și pedagogi sociali.

12 11

Inaugurarea centrului a fost posibilă grație contribuției Victoriei Dunford, directoarea asociației MAD-AID, dar și cu partenerii din România.

Victoria spune că nu se va opri aici. Acum asociația ei împreună cu alți parteneri vor face tot posibilul ca să ofere și-n continuare sprijin moral, logistic și financiar centrului.

AUTOR: Răzvan Dumitrescu, reporter MOLDOVA 9

Nota Redacției: fotografiile utilizate în articol sunt preluate de pe pagina personală de facebook a Victoriei Dunford

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *