Despre aceasta anunță Centrul de sănătate publică Cahul printr-un comunicat emis ziarului local Cahul Expres, citat de portalul ziuadeazi.md.

În comunicatul semnat de Nicolae Gaisan, medic epidemiolog, este menționat: „O persoană de vârstă înaintată, locuitorul mun. Cahul, urmare înțepăturii de țânțar, aproximativ la mijlocul lunii august a dezvoltat o infecție West Nile, confirmată prin laborator”.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, infecția prin virusul WN este inclusă în sistemul de supraveghere epidemiologică și raportare, este elaborată și aprobată Definiția de caz. Laboratorul ANSP dispune de consumabile pentru diagnosticul respectiv. Până în prezent cazuri de boală prin infecția cu virusul West Nile în Republica Moldova nu au fost înregistrate.

În România,  în perioada 9 mai – 30 august, au fost confirmate 16 cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile. Dintre acești pacienți șase și-au pierdut viaț, transmite digi24.ro cu referire la Ministerul Sănătății

Dintre cele 16 persoane infectate cu virusul virus West Nile, șase au decedat: trei la București și câte una la Buzău, Brăila, Olt.

Pe județe, situația infecțiilor cu virusul West Nile este următoarea: București — 3 cazuri, Giurgiu, Ilfov și Vrancea câte 2 cazuri, iar în Buzău, Brăila, Constanța, Galați, Ialomița, Olt și Sibiu câte un caz.

Detalii, pe ziuadeazi.md.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *