Vinul Moldovei devine tot mai cunoscut și este cel mai reprezentativ ambasador al țării noastre peste hotare. În perioada 14-16 iunie, 17 vinificatori reuniți sub brandul de țară „Wine of Moldova. A legend alive” au participat, cu suportul Oficiului Național al Viei și Vinului la cea de-a doua ediție a expoziției ,,Republica Moldova prezintă” care s-a desfășurat în Piața Sfatului din orașul Brașov.

Daniela Donțu, Expert media&branding, Oficiul Național al Viei și Vinului: „Pe lângă faptul că România este vecinul țării noastre, piața de peste Prut este una extrem de importantă pentru Vinul Moldovei, ea plasându-se în fruntea clasamentului pentru  valoarea exporturilor vinului de calitate. Acest lucru denotă interesul în continuă creștere a consumatorilor români pentru Vinul Moldovei – un produs de calitate, apreciat la cele mai prestigioase concursuri internaționale de profil. Pe parcursul acestui an urmează să fie organizate evenimente similare și în alte orașe ale României precum Iași, Cluj Napoca, Baia Mare și Snagov. ”

Timp de 3 zile, în Piața Sfatului din Brașov s-a aflat POP Up-ul Vinul Moldovei, care a găzduit master-classuri și prezentări ale vinurilor și vinăriilor moldovenești dedicate iubitorilor de vin, reprezentanților din industria HORECA, jurnaliștilor dar și autorităților locale. Totodată, cei 17 vinificatori prezenți au avut propriile standuri dedicate, la care au făcut degustări ghidate ale produselor lor, oferindu-le consumatorilor români posibilitatea să descopere oferta turismului vitivinicol a țării noastre, să se delecteze cu gustul unic al Vinului Moldovei, dar și să cumpere vinurile preferate la prețuri speciale.

Printre vinăriile prezente la Brașov se numără: „ Alianța Vin”, „Bostavan”, „Bardar”, „Cricova”, „Chateau Vartely”, „Doina Vin”, „Fautor”, „Timbrus”, „Mileștii Mici”, „Maurt”, „Purcari” , „Tomai-Vinex”, „Vinăria Hâncești”, „Vinăria din Vale” și micii producători de vinuri: „Nicolae Tronciu ”,  „Tudor Agachi ”și „Novak winery ”.

Evenimentul „Republica Moldova prezintă” a găzduit o expoziție cu vânzare de produse moldovenești, un forum bilateral destinat oamenilor din domeniul afacerilor și al investițiilor, degustări de vinuri și un program artistic cu participarea artiștilor moldoveni „Alex Calancea Band și Lupii”. Alături de Vinul Moldovei, la expoziție au fost prezenți și producători de produse alimentare, fashion și  din alte industrii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *