Ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Național de Investigare, în comun cu Inspectoratul de Poliție Strășeni sub conducerea procurorilor Procuraturii raionului Strășeni și cu suportul ofițerilor BPDS „Fulger” au reținut un bărbat,  în vârstă de  40 de ani, suspectat că și-ar  fi ucis complicele, al cărui cadavru a fost găsit în anul 2016, într-o fâșie forestieră.  Suspectul, originar din satul Sireț, raionul Stășeni, nu este la prima abatere de la lege, acesta a fost  anterior judecat pentru  diferite  genuri de infracțiuni (tălhării, furturi, viol, etc.).

În luna februarie 2016,  polițiștii au fost sesizati precum că pe traseul Odesa-Brest, într-o fîșie forestieră, din apropierea localității Micăuți, se află cadavrul unei persoane. Veniți la fața locului  polițiștii au depistat cadavrul unui bărbat, de 45 de  ani, cu semne de moarte violentă.  Pe corpul acestuia au fost depistate zece plăgi penetrante în regiunea abdominală şi două în regiunea inimii.

În urma măsurilor speciale de investigații și a acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au  stabilit că victima, împreună cu suspectul se cunoșteau din perioada aflării în detenție,  în același penitenciar, unde își ispășeau pedeapsa. Ieșiți la libertate,  în anul 2015, aceștia au format un grup infracțional, specializat în comiterea furtuirilor în locurile de agrement, în preajma pădurii de pe traseul Odesa-Brest.

Astfel, după comiterea ultimei infracțiuni comune,  din cauza unor neânțelegeri la împărțirea banilor,  între ei s-a  iscat un conflict. În consecință, bănuitul și-ar fi planificat omorul, fixând o întâlnire cu victima în fâșia forestieră, unde și l-a înjunghiat mortal.

La moment învinuitul este în arest pe un termen de 30 zile. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă de la 15 la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

 

REDACTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *