Ofițerii Direcției Nord ai Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii municipiului Bălți au deconspirat  activitatea ilegală a unui SRL din municipiul Bălți, după ce au fost demarate acţiuni speciale de investigaţii şi acumulare a probelor concludente în acest sens.  Prejudiciu adus bugetetului de stat se ridică la peste un milion și jumătate de lei.

Astfel, un bărbat în vârstă de 45 de ani, și-a pus pe roate de mai bine de 10 ani, o rețea infracțională, activitatea căreia reprezintă  procurarea automobilelor second hand, ulterior dezmembrarea și comercializarea acestora fără a fi contabilizate.

În cadrul acțiunilor de investigație, polițiștii  au efectuat patru percheziții la domiciliul, în garajul și depozitul unui SRL de pe teritoriul municipiului Bălți, unde au  depistat și ridicat piese auto dezasamblate de la diferite mărci de automobile, certificate de înmatriculare străine ( Lituania și Bulgaria) și automobile uzate fără careva acte de proveniență. Valoarea totală a bunurilor depășește  6 milioane de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru ”Practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător ”. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de comiterea unor asemenea infracțiuni riscă amendă în mărime de la 67500 lei la 117500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 200 de ore, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 100000 la 2004000 de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

REDACTOR: Corina Rusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *