Un locuitor al Capitalei în vârstă de 25 ani riscă să fie cercetat penal de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani, din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru consum de droguri și organizarea ori întreţinerea speluncilor pentru consumul drogurilor sau etnobotanicelor.

Astfel, polițiștii Secției securitate publică a IP Buiucani au intrat în posesia unei informații, precum că într-un apartament amplasat pe str. Paris, un bărbat a organizat o speluncă, unde se adună mai mulți tineri. Polițiștii deplasânduse la fața locului au depistat în apartament trei bărbați și o femeie, cu vârstele cuprinse între 25 și 30 de ani, care erau sub influența substanțelor psihotrope. Ulterior fiind efectuată cercetarea la fața locului cu acordul proprietarului, polițiștii au depistat un aparat confecționat artisanal, masă vegetală uscată de culoare gălbuie cu miros specific. Preliminar atât bărbații cât și femeia au recunoscut că au consumat substanțe narcotice prin inhalare.

În acest context probele depistate de către forțele de ordine au fost ridicate, sigilate şi expediate Centrului criminalistic şi expertize-judiciare al IGP pentru a fi efectuate expertizele specializate. Respectiv, în dependenţă de rezultatele acestora, poliţiştii vor iniţia două cauze penale pentru circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor fără scop de înstrăinare şi organizarea ori întreţinerea speluncilor pentru consumul drogurilor sau etnobotanicelor.

Conform legislaţiei penale în vigoare suspectul şi complicii acestuia riscă să fie sancţionaţi cu amendă în mărime de la 27 500  lei la 57 500 lei sau cu închisoare de până la 4 ani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *