Tehnologiile au devenit o prezență constantă în viața noastră, furnizându-ne oportunități de carieră fără precedent. În cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT te invităm să cunoști istoriile celor care au reușit să devină nume sonore ale acestei industrii. Vei putea afla chiar de la ei care sunt perspectivele, provocările, atuurile sectorului IT, căror cerințe trebuie să corespundă profesioniștii IT, dar și ce îi motivează să persevereze în acest domeniu.

Rodica Ciorbă este programatoare front-end deja de 7 ani, iar zilnic transformă imagini de design grafic în pagini web interactive. Și-a dorit dintotdeauna să devină inginer și decizia de a urma o carieră în IT a fost o continuare firească și frumoasă a acestei aspirații și a vocației sale. A muncit și a studiat extrem de mult, iar acum este mândră că poate să activeze în cea mai dinamică și inovativă industrie. Rodica este o profesionistă talentată și foarte pasionată de lucrul pe care îl face, fiind mereu dispusă să ghideze și să ofere susținere copiilor și tinerilor interesați de domeniul IT. Află povestea Rodicăi în materialul de mai jos.

Recomandări pentru o carieră în IT de la Rodica Ciorbă:

  1. Nu contează dacă ești băiat sau fată – contează să fii perseverent.
  2. IT-ul este un domeniu extrem de interesant pentru că zilnic ești provocat să faci lucruri noi și ai multe oportunități pentru a te dezvolta.
  3. IT-ul este un sector vast, unde fiecare își poate găsi specializarea potrivită
  4. Un specialist IT trebuie să învețe continuu.
  5. Activând în sectorul IT, vei fi înconjurat de oameni sociabili și inteligenți.

Reportajul a fost realizat în cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, implementate de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, a Suediei și UN Women.

Campania de promovare a Carierei IT, desfășurată de ATIC începând cu anul 2012, își propune să comunice tinerilor care sunt oportunitățile și avantajale pe care le generează activitatea în domeniul IT. Campania încurajează tinerii să afle mai multe informații despre profesiile și oportunitățile din domeniul IT, demontând stereotipurile existente și promovând istoriile unor profesioniști care inspiră.

În același timp, campania se axează pe ideea că la temelia succesului și a performanței stau munca, atitudinea conștiincioasă, dedicarea și dorința de a te dezvolta continuu. Istoriile de succes insistă pe setarea corectă a motivațiilor: decizia de a o opta pentru o carieră în IT trebuie să fie una responsabilă, bazată pe avantajele, dar și rigorile acestui domeniu.

REDACTOR: Diana Botanaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *