Institutul de Medicină Urgentă implementează o metodă revoluționară în țara noastră pentru chirurgia ortopedică.

Medicii IMSP Institutului de Medicină Urgentă, au folosit, în premieră pentru țara noastră, sistemul de navigație computerizată pentru endroprotezare la genunchi.

Intervenția chirurgicală a avut loc ieri, 3 aprilie curent, pentru o pacientă în vârstă de aproximativ 65 ani, diagnosticată cu artroză de genunchi avansată.

Operația a fost efectuată de chirurgii Secției Ortopedie II a Institutului de Medicină Urgentă, durata intervenției crescând cu aproximativ 15 min, întrucât folosirea sistemului de navigație pentru amplasarea protezelor, angajează medicii să urmarească în permanență anumiți parametri și să insereze senzori de mare finețe la nivelul articulației care urmează să fie protezată.

https://www.facebook.com/urgentachisinau/videos/624054678067059/

Datorită sistemului de navigație, poziționarea protezei de genunchi, a fost stabilită cu o precizie de milimetri, fapt ce a permis montarea mai solidă a protezei și garantându-i totodată, o supravețuire mai mare a acesteia.
Postoperator pacienta are o evoluție bună cu dinamică pozitivă, iar după recuperare aceasta își va putea relua activitatea cotidiană.

Intervențiile de endoprotezare sunt gratuite pentru pacienții asigurati. Cheltuielile sunt acoperite de Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Preţul pentru o intervenţie variază între 43 de mii de lei şi 150 de mii de lei, în funcţie de complexitatea operaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *