Pe parcursul zilei de 4 ianuarie acțiunile de prevenire în domeniul apărării împotriva incendiilor realizate de pompieri și polițiști au continuat în localitățile din țară. Potrivit datelor IGSU activitățile de preântîmpinare a situațiilor de risc au fost realizate în 446 localități din raioanele țării.

De recomandări în domeniul prevenirii riscurilor au avut parte 34531 de persoane din peste 15 mii de gospodării din toată țara. Oamenii au fost insruiți cum să se protejeze de riscuri, dar și cum trebuie utilizate corect sursele de încălzire. Pompierii au acordat o atenție sporită sobelor alimentate cu combustibil solid și le-au vorbit gospodarilor despre pericolul supraîncălzirii acestora.

Polițiștii i-au îndrumat pe cei maturi să protejeze minorii și să-i monitorizeze cu strictețe. Acțiunile au fost desfășurate pentru familii cu mulți copii, oameni în etate, dar și pentru persoane cu dezabilități. În campania de sensibilizare au fost antrenați 767 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Poliție, dar și responsabili APL și asistenți sociali.

Mai mult, nu au rămas indiferenți preoții din cadrul Mitropoliei Moldovei care au venit cu mesaje de siguranțe alături de autorități. Activitatea comună s-a desfășurat în perioada 3- 4 ianuarie 2020 în localități din raioanele Strășeni, Anenii Noi, Căușeni, Călărași și Ialoveni și urmează să se desfășoare și în sate din nord și sud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *