O autospecială de intervenţie a salvatorilor şi pompierilor însoţită de cinci echipaje ale poliţiei au mers cu girofarul conectat pe străzile capitalei verificând responsabilitatea conducătorilor auto.

Operaţiunea „Girofar” a fost efectuată astăzi, 17 decembrie 2019, de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în comun cu Inspectoratul Naţional de Patrulare.

În trafic şoferii urmau să cedeze trecerea echipajelor speciale şi să acorde prioritate autospecialei cu sistemul de semnalizare pornit. Operaţiunea a fost efectuată pe artere importante din capitală, iar echipajele au mers pe străzile Calea Orheiului, Petricani, Maihai Viteazul, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, Vasile Alecsandri, Ciuflea, bulevardul Dacia pînă la Aeroport.

Conducătorii auto care nu s-au conformat Regulamentului Circulaţiei Rutiere au fost stopați, iar agenţii de circulaţie le-au întocmit procese verbale conform Codului Contravenţional al Republicii Moldova.

Operaţiunea „Girofar” are menirea de a responsabiliza participanții la trafic în scopul acordării priorităţii echipajelor de intervenţie cu sistemele de semnalizarea pornite, care efectuează operaţiuni de salvare contra cronometru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *