Protest, joi seara, în Piaţa Victoriei de la București, urmare a anunţului ministrului român al Justiţiei, Tudorel Taader, oamenii strigând: „DNA să vină să vă ia”, „Nu scăpaţi!”, „Hoţii”, „Tudorel, demisia!”. Manifestații de susținere a DNA au loc în mai multe orașe din țară – Sibiu, Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara. Iași, Brașov, scrie digi24.ro.

La Sibiu, oamenii s-au strâns în Piaţa Mare din oraş imediat după anunţul lui Tudorel Toader cu referire la revocarea Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA. Protestatarii au pancarte cu mesaje de susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi, steaguri tricolore şi scandează lozinci împotriva PSD.

Şi la Iaşi s-au adunat peste osută de persoane, în Piaţa Unirii, pentru susţinerea şefei DNA. Totodată, cei prezenţi în piaţă cer demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Oamenii scandează „Tudorel, sluga model”, „Tudorel nu eşti ieşean, marş la Dragnea-n Teleorman”, „DNA, te vom apăra”, „PSD, ciuma roşie”, „Hoţii la-nchisoare, nu la guvernare”.

Manifestanţii au steaguri tricolore, ale UE şi SUA, dar şi fluiere şi vuvuzele. Ieşenii continuă să vină în piaţă, mobilizarea făcându-se pe reţelele de socializare.

Proteste au loc şi la Cluj-Napoca, unde sunt peste 200 de persoane, dar şi la Braşov, unde s-au strâns aproximativ o sută de protestatari.

În București, oamenii au început să se adune în jurul orei 19:00, iar o oră mai târziu jandarmii au instalat garduri de delimitare a zonei unde se protestează.

Precizăm că, ministrul român al Justiției, Tudorel Toader, a anunțat în seara zilei de joi că declașează procedura de revocare din funcție a procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi. El a a declarat după prezentarea raportului privind activitatea managerială de la DNA, că instituția anti-corupție trebuie să continue să funcţioneze legal, nu se identifică cu cel care o conduce.

Toader a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an. El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia, mai titrează presa de la București.

http://

REDACTOR: Alexandra Șaiman 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *