Considerat sat de răzeşi şi oameni cu suflet mare, localitatea Şestaci, raionul Şoldăneşti, a devenit gazda primei ediţii a Festivalului “La Vatra IZVOARELOR”. Este un eveniment, unde tradiţiile şi valorile strămoşeşti au fost la loc de cinste şi a reunit colective artistice, dar şi meşteri populari din satul Şestaci, dar şi din localităţile de prin apropiere.

facebook.com/SergiuCumatrenco

 

Festivalul, care s-a desfăşurat în premieră, a avut loc într-un peisaj de poveste, și anume, în preajma Izvorului cel Mare de la Sestaci, care a fost, recent, renovat, pe banii localnicilor.

Atmosfera de sărbătoare şi tradiţie a dăinuit la Izvorul cel Mare din Şestaci. Folclorul nostru strămoşesc a fost valorificat de colective artisitce din localitate, dar şi din comunele Ialoveni, satele Poharna, Salcia, Cuşmirca, Rogojeni, din câteva localităţi şi din stânga Nistrului,  dar şi tocmai din Ungaria.

Locuitorii satului, dar şi oaspeţii au rămas impresionaţi de grandoare festivalului. Cei mai iscusiţi meşteri populari au fost premiaţi. De asemenea, gurpurile artistice au fost apreciate la cel mai înalt nivel.

Organizatorii Festivalului “La Vatra IZVOARELOR” spun că nu se vor opri aici şi acest eveniment cultural de mare anvergură va deveni o frumoasă tradiţie, iar despre locuitorii şi satul Şestaci o să se audă în întreaga lume.

Festivalul “La Vatra IZVOARELOR” este organizat de Asociația Obștească “Liman-T” şi susţinut de ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării în parteneriat cu primăria satului Şestaci și a Consiliul Raional Șoldănești.

AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *