Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, la mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” din Chișinău a fost adusă din Sfântul Munte Athos o icoană a Maicii Domnului „Cu trei mâini”.

În seara zilei de miercuri, 11 iulie, de ziua prăznuirii acestei icoane Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii, însoțit de către un sobor de preoți a întâmpinat această sfințenie la intrarea în Sfânta mănăstire.

În cadrul ceremoniei de întâmpinare a Icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini”, Episcopul Sorocii, avându-l alături pe PC Părinte Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii împreună cu soborul de preoți și diaconi au săvârșit un Tedeum, după care a fost oficiată Slujba Privegherii.

Icoana va fi expusă spre închinare până la data de 16 iulie.

https://www.facebook.com/ortodox.md/videos/2111090518920837/

În această zi, după Sfânta Liturghie, preoți și credincioși vor începe un Drum al Crucii spre orașul Soroca, întrucât Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” va fi oferită în dar de către obștea mănăstirii Ciuflea Catedralei episcopale din municipiul Soroca.

Este preconizat ca în seara zilei de 24 iulie, participanții procesiunii să ajungă în orașul Soroca, iar la data de 25 iulie, când din nou este sărbătorită icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” în preajma monumentului Sfântului Ștefan cel Mare din Piața Libertății a municipiului Soroca va fi slujită Sfânta Liturghie praznicală de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir împreună cu un sobor de arhierei, stareți de mănăstiri, protopopi și preoți.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *