“Internetul nu este o joacă” – este genericul unui spot social realizat de tânărul Liviu Rotaru. A creat acest video artistic independent, pentru a atenționa asupra riscului căruia se expun copiii când iau legătura cu persoane necunoscute în spațiul cibernetic.

Tânărul Liviu Rotaru povestește pentru radionunta.com că apariția acestui spot social a fost una spontană.

LIVIU ROTARU, regizor

Profesorii din liceul meu urmăresc cu mult interes activitatea mea și a colegilor mei în domeniul cinematografiei, iar profesoara de informatică ne-a anunțat despre Ziua Siguranței pe Internet. Am studiat problema și spoturile video, deja, existente online și ne-am spus că am putea realiza ceva artistic, interesant și cu impact despre siguranța copiilor în spațiul cibernetic. Conceptul de bază îi aparține colegului meu, Aurel Șeptichin. Am filmat timp de câteva ore și am montat în aceeași zi.

Liviu mai spune că este îngrijorător și regretabil că, în zilele noastre, copiii au înlocuit jucăriile și distracția cu prietenii din viața reală cu tablete, telefoane, jocuri video și rețele sociale. Tocmai de accea a decis să intituleze videoclipul “Internetul nu este o jucărie”.
LIVIU ROATRU, regizor
Sper că l-am făcut suficient de înspăimântător, încât fiecare părinte care-l va vedea să fie motivat să verifice imediat activitățile online ale copilului său.

Ziua siguranței pe Internet (Safer Internet Day) este marcată  în luna februarie, în mai multe țări ale lumii, inclusiv în Republica Moldova și are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți.

AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *