Astăzi, 14 noiembrie curent, în punctul de trecere a frontierei de stat Tudora a fost încheiată procedura de extrădare a unui cetățean al Ucrainei. Tânărul de doar 25 de ani era dat în căutare internațională pentru tortură, violență și alte infracțiuni săvârșite pe teritoriul țării de origine.

Persoana a fost reținută acum o lună de către polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău, după aterizarea cursei Istanbul – Chișinău. În timpul verificărilor, s-a constatat că tânărul figurează în căutare internațională cu scop de arest și extradare de către BNC Interpol Kiev. Acesta a reușit să fie fugar aproape patru ani.

La 30 octombrie 2019, Judecătoria Chișinău, a emis o încheiere în numele Legii, prin care a fost admis demersul de extrădare din Republica Moldova în Ucraina, în scopul tragerii la răspundere penală a acestuia pentru infracțiunile comise anterior.

Până în ziua extrădării, persoana reținută s-a aflat în detenție în Penitenciarul nr.13 din mun.Chișinău. Iar în dimineața zilei de astăzi, polițiștii de frontieră l-au extrădat organelor de ocrotire a normelor de drept din Ucraina. Acțiunea respectivă a avut loc în punctul de trecere Tudora – Starokozache, conform procedurii legale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *