Ofițerii de investigație a IP Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pe urme fierbinți au reținut doi indivizi, bănuiți de comiterea unui omor. Aceștia s-au dovedit a fi originari din mun. Chișinău și Strășeni, cu vârstele de 39 și 48 de ani, ambii anterior judecați pentru comiterea mai multor genuri de infracțiuni.

Bărbații au venit în ospeție la victimă, un bărbat în vârstă de 61 de ani, care locuiește pe strada Alexandru cel Bun, în data de 18 ianuarie. Împreună au consumat băuturi alcoolice, iar ulterior între ei s-a iscat un conflict, în urma căruia ultimii i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în diferite părți ale corpului, după care au părăsit locuința bărbatului.

Ulterior la data de 19 ianuarie, când concubina victimei s-a întors la domiciliu de la muncă, a depistat bărbatul fără suflare și imediat a alertat poliția. Cadavrul bărbatului a fost îndreptat la Centrul de Medicină Legală, pentru a stabili cu exactitate cauza decesului.

Urmare a efectuării autopsiei medico-legale de către experții judiciari a CML, s-a stabilit faptul că în urma loviturilor, în deosebi în regiunea abdomenului, a cauzat decesul bărbatului.

În cadrul audierilor bănuiţii şi-au recunoscut vinovăţia în totalitate, declarând cu lux de amănunte circumstanţele în care a avut loc crima. Potrivit lor, conflictul cu victima s-ar fi iscat în urma consumului de băuturi alcoolice ca urmare și-au adus aminte de unele neînţelegeri anterioare.

Actualmente ei se află în custodia poliţiei capitalei, fiind reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cercetaţi penal pentru omor. Conform legislației ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 15 până la 20 ani sau detenţie pe viaţă.

Video Player

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *