Un agent economic din Chişinău specializat în producerea mezelurilor, care în 2018 a fost obligat să plătească o amendă de până la două milioane de lei pentru evaziune fiscală, recidivează. Oamenii legii, dar și specialiști ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au descins recent la 10 adrese, inclusiv la domicilii, depozite, secţii de producere, la întreprinderea de bază și la alți agenți ce procurau marfă fără eliberarea actelor de proveniență, unde au descoperit mai multe nereguli.

După ce anul trecut au fost nevoiți să plătească o amendă usturătoare, factorii de decizie ai întreprinderilor au continuat să-şi desfăşoare activitatea infracțională, se arată într-un comunicat de presă al Poliției. Documentele contabile erau falsificate prin introducerea datelor denaturate despre vânzări.

Mai mult, oamenii legii susţin că, produse alimentare erau vândute cu termenul de valabilitate expirat, prin modificarea intenționată a datelor de producere, iar angajaţii primeau jumătate din salariu în plic, evitându-se, astfel, achitarea impozitelor pe venit. Dacă vor fi găsiți vinovate, persoanele responsabile riscă închisoare de până la 5 ani şi o amendă de aproape un milion de lei.

https://www.facebook.com/iniigp/videos/510884913078165/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *