Pe 22 și 23 iunie, la Complexul Etno-Cultural VATRA, a fost organizat Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare, care a reușit să adune lume din toate colțurile Moldovei.

https://www.youtube.com/watch?v=lC79g0mLb4k&feature=youtu.be

Evenimentul a avut un program complex, ceea ce a permis oamenilor prezenți, să se distreze, să se bucure de atmosfera incendiară dar și să admire frumoasele expoziții ale meșterilor populari autohtoni.

Dacă prima zi a festivalului a fost dedicată în special portului popular și tradițiilor populare, ziua a doua, a fost consacrată bucatelor pe vatră și zestrei neamului. La acest festival, au participat locuitorii din diverse sate ale Republicii Moldova, precum: Leușeni, Nimoreni, Tabăra, Cociulia, Răzeni, Roșcani, Cairaclia, Hîrbovăț, Ivancea, Inești, Sadaclia, Cajba, Sălcuța, Florițoaia Nouă, Colonița, Vorniceni, etc.

Oamenii iubitori de stilul tradițional și autohton, și-au făcut prezența la Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare. Aceștia au venit alături de familie și prieteni pentru a admira frumusețile meșterilor populari dar și pentru a aprecia talentul ansamblurilor folclorice de muzică și dans.

Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare a reușit să adune lume frumoasă și talentată și să pună în evidență autenticitatea neamului nostru, iar rezultatul a fost unul pe potrivă, datorită faptului că ne iubim istoria și neamul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *