Deseori nu este suficient să cunoști o informație, și asta pentru că ai nevoie și de instrumente pentru vizualizarea datelor prin care să explici ceea ce știi sau ai descoperit. Îți prezentăm în continuare cinci instrumente pentru grafice și statistici, care îți pot fi de folos în prezentările de la școală sau universitate.

RAW Graphs este o sursă deschisă de vizualizare a datelor, elaborată cu scopul de a face vizualizarea complexă a datelor mult mai ușoară. Acesta exportă diagrame și grafice în câteva formate și poate fi integrat într-o pagină web.

Un alt instrument este Public Tableau, unde poți testa o gamă largă de hărți, poți crea grafice 3D și vizualizări interactive de interpretare a datelor.

Următorul instrument este Infogram, unde charturile, infograficele, rapoartele și hărțile sunt ușor de utilizat și de vizualizat.Infogram conține o gamă largă de charturi, texte, imagini. Versiunea gratuită are peste 37 de charturi, 13 tipuri de hărți și îți permite să publici online conținutul.

Google Charts cuprinde o gamă complexă de diagrame. Este gratuit, puternic, flexibil și e susținut de multe alte instrumente de dezvoltare.

Ultimul, dar nu cel din urmă instrument pe care îl prezentăm este ChartBlocks. Varianta gratuită a acestuia te lasă să salvezi până la 30 de charturi, să gestionezi 50 de seturi de date, să salvezi imaginile în format PNG și să atingi până la 5000 de vizualizări lunare ale digramelor tale.

Detalii, pe mediacritica.md.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *