Campania “Doneaza Sange Constant” a determinat mai multe trusturi de presă din România să-şi doneze microfoanele pentru o cauză comună.

Microfoanele mai multor televiziuni de peste Prut, dar şi ale DJ-ilor din studiourile Kiss FM, Magic FM și Rock FM au devenit voce pentru nevoia de sânge din România, astfel alăturându-se campaniei “Donează sânge constant”, care a mobilizat mai multe instituții de presă românești.

https://www.facebook.com/crucearosieromana/videos/317814252214219/

Pentru a atrage atenția asupra lipsei acute de sânge în România şi a aduce subiectul donării de sânge într-o prezență constantă pe micile ecrane, Crucea Roşie Română şi Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională au apelat la microfoanele jurnaliştilor, scrie portalul unsitedemuzica.ro.

Jurnaliştii au înţeles că simplul lor gest, de a purta pe microfon mesajul „Donează Sânge Azi” şi denumirile grupelor de sânge, poate determina oamenii care îi urmăresc să devină donatori constanţi şi să salveze vieţi.

Campania a fost lansată pentru ca publicul să înțeleagă că nevoia de sânge la nivel național este constantă, nu doar în cadrul apariției unei tragedii naționale.

Printr-o simplă donare de sânge, pot fi salvate 3 vieți. Iar la fiecare 3 secunde, un român trebuie să primească sânge. Din păcate, sub 2% dintre români donează sânge, în timp ce media europeană este de 6%.

Sângele este unul dintre puținele lucruri care nu se cumpără, nu se vinde, ci se donează! Sângele salvează viața bolnavilor din spitale şi, de aceea, este atât de important să donăm sânge nu o dată, ci în mod constant.”, a declarat Dr. Doina Goșa.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *