Bașcanul regiunii autonome găgăuze, Irina Vlah îi cere Procurorului General interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, să-l demită pe procurorul interimar al Găgăuziei, Vasile Stoinov. Despre asta a anunțat Vlah pe pagina sa de socializare într-o intervenție live. 

Vlah susţine că Stoinov ar fi fost numit în funcţie ilegal, pentru că în funcţia de procuror interimar al autonomiei putea fi numită doar o persoană care lucrează în Procuratura Găgăuziei. Vasile Stoinov, în momentul numirii sale în funcţie, nu lucra în cadrul Procuraturii din regiune, mai punctează başcanul Găgăuziei.

De asemenea, Vlah susține că Vasile Stoinov deţine funcţia de procuror interimar de mai mult de un an, depăşind astfel termenul maxim. Potrivit ei, în această funcţie el putea să se afle cel puţin şase luni, dar nicidecum mai mult de un an.

Başcanul Găgăuziei a mai subliniat că Stoinov ar fi fost numit în funcţie de reprezentanţii Partidului Democrat, care i-ar fi înaintat „comenzi concrete”. Una dintre acestea fiind deschiderea unui dosar penal pe numele Irinei Vlah pentru a nu-i permite participarea în campania electorală la alegerile başcanului din Găgăuzia şi chiar pentru a fi scoasă din cursa electorală.

https://www.youtube.com/watch?v=PmmcFkNBpF8

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *