Basarabeanca Natalia Kaluian – o nouă voce pe piața muzicală din Republica Moldova. Tânăra artistă se înscrie în rândul interpreților muzicii populare românești cu un nou colind de Crăciun “Cerbul”.

Tânăra promovează cântecul autentic și este o dovadă incontestabilă că folclorul românesc trebuie respectat.

Natalia Kaluian, interpretă de muzică populară: “Să nu ne uitam originile, oricine am fi și de unde n-am veni!”

Basarabeancă de origine, Natalia Kaluian născută în Cartal (o localitate de români), Reni (Ucraina), și-a facut studiile la Chișinău (Republica Moldova) la Colegiul de Muzică “Ștefan Neaga” după care își urmează studiile la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice “Gavril Muzicescu”. Opt ani de studii muzicale sunt suficienți pentru a slefui un talent înnăscut și polivalent.

Natalia este la bază cobzistă, dar este și solist vocal. Cu cobza în mână a câștigat în 2012 un concurs Internațional, obținând Trofeul Premiul I.

Natalia este îndrăgostită de folclor și portul popular încă de la o vârstă fragedă. Provine dintr-o familie cu preocupări în arta tradițiilor populare. Păstrează cu sfinţenie portul popular, iar energia şi învăţăturile şi le culege de la bunicii din satul natal.

Crescând într-o familie iubitoare de folclor, Nataliei nu i-a fost greu să preia si ea această dragoste. După nenumărate Festivaluri și Turnee atât prin țară, cât și peste hotare, Natalia anul acesta a decis să se promoveze pe piața muzicală cu o suită de colinde autentice din zona ei, ce le gasiti pe Canalul ei de Youtube:

Tânara interpetă mai promite surprize muzicale la începutul anului 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *