Mai mulţi tineri și apicultorul Sergiu Pâslaru au mers la prisaca acestuia pentru a vedea ce înseamnă a fi apicultor.

Președintele Asociației Apicultorilor din raionul Cahul, Sergiu Pâslaru, le-a arătat tinerilor cum se lucrează cu albinele, și mai bine de 3 ore le-a răspuns la întrebări, le-a arătat cum sunt amplasați stupii și cum se extrage mierea, scrie portalul ziuadeazi.md.

„Ei au atracție, le place și având în vedere că raionul Cahul dispune de o bază melifercă foarte buna, e păcat să nu atragem tinerii în apicultură. În asociația noastră vor veni tineri care se vor ocupa cu apicultura și sunt foarte bucuros” ne-a declarat Sergiu Pâslaru.

„Am venit că îmi plac albinele, vreau să pornesc o afacere de familie. Instruirea e foarte buna, detaliată, și în primul rând gratis. Când eram mic ajutam un prieten la prisacă, mi-a plăcut de atunci, am avut și un stup, nu am știut ce sa-i fac, l-am pierdut” ne-a comunicat Alexei Onos, unul dintre participanții la instruire.

Aceasta este a treia grupă de „cursanți” care studiază apicultura. Sergiu Bria, din comuna Doina, raionul Cahul, a participat la prima instruire a domnului Pâslaru, iar acum a venit încă o dată la prisacă cu o rudă.

„Vrem să începem o afacere cu albinele, îmi place forate mult, am văzut o perspectivă. Foarte multă informație am aflat, cum se tratează albina, lucruri care nu le poți afla în alte parte, ceea ce nu este în carte” ne-a declarat Sergiu Bria.

Reamintim că, Sergiu Pâslaru pregătit un curs practic gratuit pentru cei care vor să învețe apicultura. Participanţii la curs primesc zilnic un voucher de 5 dolari SUA pentru prânz şi transport, iar la sfârşitul seminarului o comisie va selecta 10 participanţi care vor primi gratuit stupi şi roiuri de albine la suma de 1500 dolari SUA pentru a iniţia o afacere.

Acțiunea a re loc în cadrul programului Parteneriatului Local de Ocupare (LEP) din raionul Cahul, un proiect pilot al Organizației Internaționale a Muncii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *