Un bărbat a tras la întâmplare în trecători, dintr-o maşină, duminică, la Odessa şi Midland, statul american Texas. Cinci persoane au murit, printre care şi un poliţist, iar 21 sunt rănite, informează CNN, citând autorităţile locale, scrie MEDIAFAX.

Atacatorul a luat în vizor trecărorii aflaţi în zona cetrelor comerciale din Odessa şi Midland. Poliţia din Midland a anunţat că individul, un bărbat alb, cu vârsta de aproximativ 30 de ani, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine din Odessa.

Potrivit autorităţilor, bilanţul victimelor este de cel puţin cinci morţi şi 21 de răniţi. Printre răniţi sunt si ofiţerii de poliţie care au încercat să îl oprească pe atacator.

Autorul atacului a deschis focul asupra ofiţerilor de poliţie care l-au oprit pe şosea pentru un control de rutină, apoi a împuşcat la întâmplare oamenii aflaţi pe stradă. După ce şi-a abandonat autoturismul, a furat o dubiţă de poştă şi a mers în oraşul învecinat unde a tras în trecătorii ce i-au ieşit în cale.

Printre persoanele ucise se numără şi un poliţist, care a oprit maşina atacatorului pe drumul dintre oraşele Midland şi Odessa.

Bărbatul a fost ucis într-un schimb de focuri, după ce a fost blocat de forţele de ordine în apropierea unui cinema din oraşul Odessa. Motivul atacului, efectuat de un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, este neclar, au transmis autorităţile.
REDACTOR: Corina Rusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *