Ambasadorul Dereck J. Hogan şi echipa Ambasadei SUA la Chişinău a adresat urări în limba română cetăţenilor Republicii Moldova cu ocazia trecerii în noul an.

Într-o postare video pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice, Dereck J. Hogan spune că anul 2019 a fost unul plin de evenimente.

„Peste 10 000 dintre cetăţenii Republicii Moldova au participat la zilele SUA, în şase oraşe. Peste 100 de persoane au avut oportunitatea de a studia în SUA şi am inaugurat o nouă staţie de pompieri şi salvatori în Taraclia, proiect de peste 400 000 de dolari finanţat de SUA”, a enumerat Ambasadorul american ca făcând parte din activităţile misiunii diplomatice în anul 2019.

De asemenea, Dereck J. Hogan  a amintit şi de cei 102 militari ai Republicii Moldova care au participat la un exerciţiu militar în California.

„Suntem încântaţi să lucrăm cu peste 80 de comunităţi din Republica Moldova în vedera îmbunătăţirii vieţii oamenilor”, a spus ambasadorul american.

Dereck J. Hogan a afirmat că în 2020 se va consolida parteneriatul dintre SUA şi Republica Moldova.

„Suntem binecuvântaţi să petrecem aceste sărbători în Republica Moldova. Vă dorim multă sănătate, pace şi prosperitate. La mulţi ani!”, a spus ambasadorul american în finalul materialului video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *