Aliona Plămădeala, membră GAL „Serpentina Nistrului” – A transformat pasiunea pentru împletitul decorativ într-un model de afacere de perspectivă.

sursa foto: captură de ecran

Pe parcursul lunii martie 2021, echipa Solidarity Fund PL în Moldova va prezenta o serie de istorii video a căror protagoniste sunt femeile din Abordarea LEADER în Republica Moldova – femei-manager în GAL-uri, femei care au lansat afaceri de la zero, femei care aduc schimbarea în localitățile lor.


Aliona Plămădeală este antreprenoarea din localitatea Gura Bîcului, raionul Anenii Noi, care a reușit să-și transforme pasiunea într-un model de afacere de perspectivă, fiind motivată de dorința de a-și crește tripleții, acasă, în Republica Moldova.


Susținută și îndrumată de Grupul de Acțiune Locală „Serpentina Nistrului”, femeia a pus pe roate activitatea de producere a mobilierului decorativ împletit, iar astăzi rezultatele muncii ei pot fi admirate în toată țara – leagăne, hamace, mobilier din lemn și metal forjat. 


Aliona Plămădeală susține că în cadrul inițiativei LEADER, oamenii talentați din zonele rurale se bucură de sprijinul comunității și contribuie la dezvoltarea economică a localităților în care trăiesc.


„Vă îndemn să aveți curaj și să insistați, chiar dacă nu ați reușit din prima. Abordarea LEADER este cred că cea mai aproape de antreprenorii din mediul rural”, a precizat doamna Plămădeală.LEADER reprezintă instrumentul de dezvoltare economică locală, care încurajează locuitorii din zonele rurale să identifice nevoile locale și să valorifice potențialul și patrimoniul microregiunii.


Abordarea LEADER în Republica Moldova se implementează din anul 2016.
Abordarea LEADER este implementată în Republica Moldova cu suportul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și a Mediului, Rețeaua Națională LEADER în Republica Moldova, Uniunea Europeană, Polish Aid și USAID.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *