În punctul de trecere Leușeni a fost indisponibilizat un BMW X6, deoarece în toate locurile greu accesibile ale mașini s-au descoperit 4 850 de pachete cu țigări. Incidentul a fost înregistrat pe sensul de ieșire din țară.

La linia de control s-a apropiat un autoturism cu plăcuțele de înmatriculare emise de autoritatea română, iar la volan se afla o locuitoare din Iași, în vârstă de 55 de ani.
Astfel, după controlul pașapoartelor și al actelor necesare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră au solicitat examinarea suplimentară a mijlocului de transport, având bănuieli rezonabile de transport ilicit de produse de tutungerie. Implicat a fost și patrupedul Serviciului Vamal,  care imediat a semnalat ceva suspect la mai multe părți ale mașinii.
Echipa formată din polițiști de frontieră și angajații Serviciului Vamal a recurs la dezasamblarea mașinii, asupra căreia s-a depistat în mai multe locuri greu accesibile pachete cu țigări, cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Peste 4.800 de pachete au fost numărate la finalul acțiunii.
Audiați, conducătorul auto, cât și pasagerul, au comunicat că nu cunosc detalii privind cele depistate. Ca urmare, mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul PTF Leușeni, iar în continuare cazul este cercetat de către angajații Serviciului Vamal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *