Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, după ce a ratat câştigarea lui în 2014, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova, scrie digi24.ro.

Deşi a pierdut un set, Halep a evoluat foarte bine în partida cu sportiva cehă, pe care o mai învinsese de patru ori din cinci întâlniri, niciuna însă pe zgură. Jucătoarea română nu a făcut un meci eroic, ci unul tactic foarte bun, inteligent, fără a se panica sau enerva în momentele în care Pliskova a evoluat mai bine. Românca a confirmat previziunile specialiştilor şi a ajuns în finala celui de-al doilea Grand Slam al anului, care va încheia un sezon de excepţie pentru ea pe zgură, cu doar două înfrângeri până acum, scrie News.ro.

Primul set a curs firesc în favoarea româncei, pentru că Halep a jucat exact, calm şi a servit mai bine decât adversara. Lipsită de mobilitate şi cu un bagaj tehnic mai sărac, Pliskova nu s-a putut baza în acest set nici pe atuurile ei, serviciul şi lovitura de dreapta. Serviciul a avut o proporţie mică de reuşită a primului, iar cu dreapta a greşit mult.

Halep a căutat şi a reuşit să crească durata schimburilor, înălţimea şi profunzimea mingilor, să deschidă unghiurile şi să o mişte pe teren cât mai mult pe Pliskova, pentru a o împiedica pe aceasta să lovească din poziţii confortabile.

Românca a obţinut break-ul în ghemul al treilea, apoi a anulat două mingi de rebreak pentru a face diferenţa de 3-1. Ţinându-şi bine serviciul, Halep a păstrat avantajul până la finalul setului, pe care l-a câştigat cu 6-4, în 43 de minute.

Situaţia s-a schimbat la 180 de grade în setul secund. Pliskova s-a mişcat mai mult, a lovit mai tare şi mai precis, a venit la fileu, servind mai bine în acelaşi timp, mai ales cu al doilea. Halep nu a mai reuşit să contracareze forţa loviturilor adversarei, iar numărul erorilor comise de ea a crescut. Tot un break a făcut diferenţa, pe care Pliskova l-a obţinut în ghemul al şaselea. La 5-2, sportiva cehă a ratat o minge de set. Ea a pus capăt setului în ghemul următor, câştigând cu 6-3, după alte 32 de minute.

În decisiv, Halep a jucat chiar mai bine decât în primul set, a putut să revină la planul iniţial şi să se impună. Ea a reuşit câteva execuţii extraordinare care au descumpănit-o pe rivală. Sportiva română a făcut break-ul la 2-1 şi a condus cu 4-1 apoi. Pliskova a câştigat pe propiul serviciu şi imediat a făcut şi ea break. A fost ultimul ei ghem de pe tabelă, pentru că Halep le-a câştigat pe următoarele şi a încheiat decisvul, cu 6-3, după două ore de la start, mai scrie sursa citata.

Calificarea în finală este recompensată la Roland Garros cu 1.060.000 de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 2,1 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *