Victor Chișenco este singurul bărbat mamoș, adică moașă la masculin, din R. Moldova! Tânărul de 22 de ani este absolvent al Centrului de excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”, specialitatea Medicină Generală, calificarea Moașă și, de șase săptămâni, profesează în domeniu la Institutul Mamei și Copilului din capitală, scrie portalul thewoman.md.

 – Victor, cum ai luat decizia să urmezi această meserie?

Mama mea este asistentă medicală și, astfel, de mic copil am îndrăgit medicina, auzind de la ea istorii de la lucru și cazuri interesante zi de zi. Așa am decis că vreau și eu să îmbrac halatul alb. Într-o zi, o rudă a remarcat că am degete lungi și fine și mi-a sugerat că ar trebui să fiu ginecolog. Dar pentru că notele nu mi-au permis să intru la studii la buget am ales să urmez Colegiul, calificarea Moașă, care are tangențe cu obstetrica și ginecologia.

 – De ce anume această specializare?

Eu cred că sunt trei motive principale pentru care am optat pentru această direcție: dorința de a ajuta pe cineva și de a fi util, respectul față de sexul frumos și profesia cu toate nuanțele ei – bucuria de la nașterea unui copil, zâmbetul mămicii când își vede copilul pentru prima dată, lacrimile de bucurie ale tăticilor, florile, baloanele și fericirea celor din jur, care mereu îți ridică moralul, și dorința de lucru și multe alte chestii frumoase.

 – Cum a recaționat familia ta când i-ai anunțat specialitatea pe care ai ales-o?

Familia s-a bucurat, m-a încurajat și mereu m-a suținut și mi-a fost aproape.

Interviul integral îl puteţi citi pe thewoman.md.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *