Victor Chironda, candidatul Mișcării Social-Politice „Forța Noua” la funcția de primar general al municipiului Chișinău, spune că vrea să scoată capitala din mâinile politicului și să o transforme într-o urbe a oamenilor. În cadrul acțiunii de lansare în campania electorală, Victor Chironda a declarat că și-a propus să facă din Chișinău un oraș unde confortul, oportunitățile și siguranța să fie la îndemâna fiecăruia. Victor Chironda spune că vine la Primărie cu o echipă de tineri profesioniști, o forță nouă, pentru a schimba lucrurile în interesul chișinăuienilor.

Programul său electoral este axat pe problemele oamenilor și nevoile orașului. Victor Chironda își propune să dezvolte o rețea de transport public calitativ, eficient și să amenajeze parcări pe străzi și lângă blocuri. Candidatul pledează pentru reparația blocurilor de locui învechite, vrea să dezvolte un sistem educațional pentru fiecare și unul destinat curățeniei și salubrizării. Un alt punct al programului electoral este securitatea pietonilor, fluidizarea traficului rutier, dar și valorificarea râului Bâc, principala sursă de apă din oraș.

„Primăria trebuie să fie locomotiva principală pentru schimbările și reformele necesare ca orașul să ofere oportunități, conform și siguranță. Eu și echipa mea vrem, putem și știm cum să realizăm aceste lucruri”, a spus candidatul. Vorbind despre banii necesari realizării acestor acțiuni, Victor Chironda a menționat că surse financiare în buget există, doar că acestea sunt folosite „pe nimicuri sau pe scheme de corupție”.

sursa: ipn.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *