Președintele Comisiei parlamentare care anchetează contractele de privatizare sau concesiune începând cu anul 2013, Igor Munteanu, se arată convins că Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) poate reveni în gestiunea statului, iar contractul de concesiune – anulat, scrie ziarulnational.md.

https://www.facebook.com/privesc.eu.moldova/videos/2383889251871556/

„Există toate temeiurile juridice de anulare a contractului de concesiune a AIC”, a declarat astăzi Munteanu într-o conferință de presă, în cadrul căreia a enumerat încălcările care ar fi fost admise până la semnarea acestui contract de concesiune. Potrivit lui Munteanu, compania care a primit Aeroportul în concesiune nu avea dreptul să participe la concursul anunțat de Guvern și, prin urmare, contractul semnat este lovit de nulitate.

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă este sigur că părțile trebuie să revină la poziția inițială, iar AIC – să revină în gestiunea statului: „Aeroportul este propietatea statului , iar încălcarea acestui drept trebuie să fie pedepsită prin lege”.

Igor Munteanu a anunţat că a trimis astăzi o nouă plângere la Procuratura Generală cu privire la ilegalitățile comise vizavi de concesionarea AIC și cere inclusiv cercetarea penală a tuturor membrilor comisiei de concurs ce au decis compania câștigătoare, căreia i-au încredințat Aeroportul, dar și aplicarea sechestrului pe bunuri și capitalul companiei „Avia Invest”, mai scrie sursa citată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *