Mirosul îmbătător de căpșuni din parcul Catedralei a atras locuitorii Chișinăului la primul târg agro-gastronomic din țară, al producătorilor de pomușoare din Republica Moldova.  Agricultorii  au avut tarabe personalizate, unde au avut idicate localitățile de unde sunt aduse fructele.

Cei mai iscusiți patiseri au fost prezenţi şi ei cu o serie de deserturi delicioase realizate din pomușoare. Vizitatorii au avut ocazia de a gusta, dar și de a procura tarte, înghețate, clătite și tot felul de bunătăți combinate cu căpșuni.

Copiii au avut parte de un atelier de pictură cu Radu Dumbravă, iar maturii au admirat cum echipa “K Lumea” a gătit clătite care mai apoi au fost servite cu dulceață tot din pumușoare. Târgul s-a încheiat după ce s-a văndut ultima căpșuna. Potrivit organizatorilor, următoarele vedete în luna iulie vor fi coacăza şi murele, iar în luna lui gustar vor fi… afinele.

La eveniment au participat 9 producători de căpșune, membri ai Asociației Pomușoarele Moldovei. Agricultorii au venit cu aproape 1 tonă şi jumătate de fructe  culese de  pe  ogoarele din Ungheni, Călărași, Edineț, Glodeni, Căușeni și din stânga Nistrului.

În Republica Moldova cresc peste 11 tipuri de pomușoare, cultivate de peste 700 de producători locali.

AUTOR: Ana Andreea Purcel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *