“DISFRUTAR” din Barcelona ajunge pe harta celor mai bune restaurante din lume, după ce a fost anunţat că va primi premiul “One to watch”, în cadrul competiţiei World’s 50 Best Restaurants 2017.

“DISFRUTAR” este deţinut de trei foşti discipoli de la El Bulli, restaurantul de 3 stele Micheline, condus de chef Ferran Adria: Oriol Castro, Mateu Casañas şi Eduard Xatruch. Cei trei îşi vor ridica preţiosul premiu pe 5 aprilie, la Melbourne, în cadrul ceremoniei World’s 50 Best Restaurants, notează finedininglovers.com.

William Drew, de la The World’s 50 Best Restaurants, spune despre Disfrutar că “expune talentul incredibil al celor trei chefi care extind astfel influenţa Spaniei asupra scenei culinare a lumii. Ambiţia lor de a împinge graniţele creativităţii dincolo de tot ce se întâmplă acum îi fac demni de acest premiu”. 

Timp de 10 ani, cei trei bucătari au lucrat sub titulatura de senior chef alături de renumitul Ferran Adrià. Proiectul Disfrutar l-au pornit în 2014. După un an, a fost onorat cu prima prima stea Michelin, iar în doar doi ani, trio-ul a creat 170 de feluri de mâncare înt-un meniu avant-garde. Printre preparatele ce le poată semnătura se numără macaroni din gelatină cu spumă de trufe şi parmezan sau tarta savurată cu aromă de whisky, clienţii fiind invitaţi să-şi spele mâinile în whisky înainte de a savura ineditul desert.

Despre “DISFRUTAR”, cei trei afirmă că este un loc cu o bucătărie modernă, îndrăzneaţă şi veselă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *