Un profesor și un consilier independent din primăria satului Camencea, raionul Orhei, au provocat tinerii din localitate la o acțiune de înverzire a comunității. Profesorul Daniel Godea și consilierul independent Nicolae Tulea au pornit inițiativa de a planta arbori pe o porțiune de pământ nevalorificată, fără să anticipeze că vor reuși să mobilizeze nu doar un grup de tineri, dar și adulți.

„Echipa tinerilor din satul Camencea a inițiat și dezvoltat un parc de o frumusețe de nedescris în parteneriat cu APL-ul. Cândva pășune, acum un locușor în care parcă Dumnezeu demonstrează cum ar arăta adevărata frumusețe, care nu se măsoară în bani. De la idee la organizare n-a durat decât un pas. S-au plantat: brazi ,tei ,stejari … care peste ani ne vor aminti de faptul că tinerețea ne-am petrecut-o frumos și util. La procesul de plantație au participat mulți tineri , pentru că frumosul ne unește. Doamnele ,văzând efortul nostru comun , s-au mobilizat și au văruit copacii, le-au oferit și susținerea necesară. Acum, la fiecare sfârșit de săptămână, copacii sunt udați , iarba tăiată , iar tinerii sunt și mai motivați de a face lucruri bune. Cândva, acest locușor numit și “Via Popei” demonstrează că pentru a face fapte bune trebuie dezvoltată calitatea de omenie și lucrul în echipă. În proiect mai avem multe acțiuni pe care abia așteptăm să le punem în practică… Revin cu detalii!!” scrie pe pagina sa de facebook, Daniel Godea.

„Via Popei  – un proiect al tinerilor”, după cum îl numesc inițatorii, este o acțiune care nu necesită resurse financiare și care ar fi bine să fie preluată de tinerii și Autoritățile Publice Locale din întreaga țară.

„Acest proiect al tinerilor , așa am decis să-l numim, nu presupune cheltuieli de bani. Presupune doar dorința de a face lucruri bune, de a arăta exemplu tinerei generații că se poate de făcut lucruri frumoase. Primul pas e mai greu, restul vine de la sine… Pe lângă parcul nostru minunat, ne gândim să îngrădim și terenul nostru de sport, unde copiii vor avea acces la el și iluminare led de la becuri care se încarcă de la soare. Vrem ca fotbalul să se desfășoare pe “răcoare” și după o zi istovitoare de muncă, să ne relaxam activ. Cererea noastră este deja la primărie și la primul consiliu ne prezentăm și vom aduce argumente solide că avem nevoie de asta. Sperăm la un aviz pozitiv și să putem face cât mai multe lucruri bune pentru comuna care a crescut și educat personalități…”, mai spune Daniel Godea.

Această mișcare de solidaritate a demonstrat că tinerii sunt promotori ai schimbării, că sunt o forță motrice și că au un potențial mare atunci când sunt auziți, susținuți și ghidați. Împreună pentru un rezultat comun!

AUTOR: Adriana Negru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *