Un nou cutremur a fost înregistrat, marţi dimineaţă, în Italia. Seismul cu magnitudinea de 4,7 a fost înregistrat la o adâncime de 10 km. În urmă cu doar două zile, 20 de persoane au fost rănite în urma seismului de 6,5 grade pe scara Richter, care a fost urmat de nenumărate replici cu magnitudini de 4,5.

Italia are o mare parte din teritoriu sub risc seismic ridicat. Seismologul francez Pascal Bernard spunea, luni, că mişcările telurice vor continua în săptămânile şi lunile următoare.

“Este un calvar, parcă nu se mai termină”, a declarat pentru ANSA primarul din Usita, Marco Rinaldi, localitate afectată grav de ultimele cutremure.

Mai multe mișcări telurice de magnitudine de până la 4,2 grade pe Richter s-au înregistrat şi luni în centrul Italiei care a fost afectat duminică de un seism de 6,5, grade, cel mai puternic în această țară din 1980, potrivit EFE.

Se estimează că aproximativ 40.000 de persoane au fost evacuate din casele lor care au suferit pagube, sau din motive de precauție și transferate în tabere, în stabilimente hoteliere de pe coasta Adriaticii sau în alte locații.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *