Un copil minor, care deținea fără permisiunea maturilor un pistol, a fost depistat de către echipa mobilă a Direcției regionale VEST în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Rusului. Sâmbătă, 23 noiembrie a.c., în proximitatea satului Taxobeni a fost văzută persoana în cauză care se deplasa pe jos spre localitate.
Polițiștii de frontieră, aflați în misiune de serviciu, au inițiat discuții cu tânărul, fiind cerut ca ultimul să se legitimeze. S-a stabilit că este un locuitor al raionului Fălești și este în vârstă de 16 ani. În timpul verificărilor de rigoare s-a observat la acesta un pistol de model Baikal IJ53M, calibru 4.5 mm. Întrebat despre arma deținută, minorul a declarat că aparține unuia din părinți, fără a preciza detalii privind posesia acestuia.
În aceste condiții, polițiștii de frontieră au sesizat colegii de la Inspectoratul de Poliție Fălești, care continuă cercetările, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
NOTĂ: Poliția de Frontieră alături de alte instituții abilitate intervin cu solicitarea către părinți de a nu lăsa fără supraveghere copii și de a păstra sau folosi armele conform rigorilor legale, pentru a preveni situațiile de pericol pentru viață și sănătate personală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *