Tragedie aviatică în Kazahstan. Un avion al companiei Bek Air, cu 98 de pasageri la bord, s-a prăbușit, vineri dimineață, peste o clădire de două etaje, la scurt timp după momentul decolării. Din primele informații, sunt cel puțin 14 morți și 35 de răniți, relatează postul BBC, citat de Mediafax.

Aeronava de tip Fokker 100 a companiei Bek Air a decolat de pe Aeroportul Internațional Almaty și efectua un zbor intern spre Astana/Nur-Sultan. La un moment dat, avionul, la bordul căruia se aflau 98 de persoane, s-a prăbușit peste o clădire de lângă aeroport, conform Mediafax.

Avionul „a pierdut din altitudine în timpul decolării şi a lovit un zid de beton”, apoi a lovit o clădire, a anunțat Autoritatea Aeronautică din Kazahstan într-un comunicat. Din primele informații, sunt cel puțin 14 morți, iar salvatorii caută în continuare supraviețuitori. De asemenea, alte 35 de persoane au fost rănite și se află internate în stare gravă.

Surse citate de Reuters susțin că aeroportul din Almaty era acoperit de o ceață densă în momentul în care avionul a decolat. Autoritățile kahaze nu au oferit deocamdată informații cu privire la posibila cauză a accidentului aviatic. Toate zborurile cu acest tip de avion au fost suspendate până la finalizarea anchetei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *