Povestea de iarnă de la Târgul de Crăciun din centrul capitalei se apropie de sfârșit, iar ultimul weekend se anunță plin de distracții și concerte grandioase pentru preferințele tuturor vizitatorilor.

Sâmbătă programul începe cu maratonul desenelor animate, unde va fi proiectat celebrul film „Singuri acasă. Viața secretă a animalelor”. Începând cu miezul zilei, muzica fanfarelor va asigura atmosfera de poveste a Târgului de Crăciun din Scuarul Catedralei Mitropolitane, iar la ora 14:00 un program de melodii de iarnă va răsuna în interpretarea Fanfarei din orașul Căușeni.

O oră mai târziu, vor evolua colectivele artistice de amatori din UTA Găgăuzia: formația folclorică din satul Congaz, ansamblul de instrumente populare din satul Tomai și Fanfara Bașcanului din Comrat. Programul va continua la ora 16:00 cu ansamblurile „Baștina”, „Făleșteanca” și „Vatra” din raionul Fălești. Repertoriul colectivelor din regiuni se va încheia cu cele mai îndrăgite cântece de iarnă, interpretate de Fanfara lui Moș Crăciun.

Începând cu ora 18:00, vizitatorii se vor bucura de un concert inedit, cu evoluția Orchestrei „Plai moldovenesc” a Inspectoratului General pentru Situații Excepționale, iar la final legendara trupă „Noroc” va cânta șlagărele care au dus faima țării noastre pe toate meridianele.

Programul de duminică va debuta cu desenul animat „Cenușăreasa” și deja celebra Fanfara a lui Moș Crăciun.

Surpriza zilei – Orchestra Prezidențială a Republicii Moldova va urca pe scenă la ora 14:00, iar timp de o oră oaspeții Târgului se vor bucura de repertoriul vast al trupei prezente la toate evenimentele de importanță statală.

În aceeași zi, colectivele artistice „Marie, Mărioară” din Briceni și ansamblurile „Izvoraș”, „Țărăncuța” și „Băștinașii” din raionul Leova vor veni cu un program artistic care include cele mai frumoase cântece din regiunile lor. Iar la ora 18:00 vor concerta îndrăgiții interpreți Anișoara Puică și Vitalie Dani.

Vizitatorii vor avea parte și de fascinantul teatru de lumini „Sansara”, iar programul va fi încheiat de maratonul animațiilor tematice.

Pe lângă programul artistic plin, vizitatorii mai au și alte motive pentru a vizita Târgul de Crăciun din inima capitalei. Atmosfera de poveste inspirată din „Spărgătorul de nuci”, zecile de kilometri de luminițe și ghirlande, dar și multe decoruri de sărbătoare creează cadrul perfect pentru poze memorabile. Tot aici, vizitatorii își pot reface forțele cu o mulțime de bunătăți savuroase cu scorțișoară, nuci și ciocolată, dar și băuturi fierbinți de iarnă. Totodată, copiii pot vizita căsuța lui Moș Crăciun, ca să-i spună toate dorințele, dar și se pot amuza împreună cu personajele haioase pe catalige.

Până pe 10 ianuarie Târgul de Crăciun va fi deschis pentru toată familia zilnic, de la ora 12.00 până la ora 22.00, în zilele de odihnă – între 10.00 și 22.00. Târgul de Crăciun este organizat de Guvernul Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău.

Magia Târgului de Crăciun poate fi urmărită și online pe pagina de Facebook – facebook.com/TarguldeCraciunMD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *